Werk, laat het achter je zodra je de deur uitstapt
De meesten van ons hebben na een werkdag even een half uurtje nodig om afstand te nemen van het werk. Maak na je werk een korte wandeling, of ga met de fiets naar huis om je hoofd lekker leeg te maken. Zo trek je een duidelijke scheiding tussen je werksituatie en je privésituatie. Een fysieke inspanning in de buitenlucht geeft bovendien weer energie voor de avond. Heb je grote taken die niet af zijn in een dag? Deel ze dan op in kleinere klussen die je op een dag af kunt ronden, zo ga je met een tevreden gevoel naar huis en lukt het beter om je werk los te laten. Zet ook je werktelefoon uit en check geen werkmail wanneer je thuis bent.

Leer iets nieuws
Er is vast nog wel een onderwerp waar je meer over zou willen weten of wat je nog zou willen leren. Misschien ben je wel heel erg geïnteresseerd in het heelal, wil je graag een nieuwe taal leren of mooi kunnen schilderen. Het doen van dingen die je blij maken en je een goed gevoel geven, geven je ook weer energie.

Bewegen = energie creëren
Het klinkt zo tegenstrijdig, je bent moe..en dan moet je gaan bewegen om je energieker te voelen? Door beweging kun je de stress van de dag kwijt, zo’n lichamelijke uitlaatklep neemt de spanning in je lichaam weg en zorgt voor een meer ontspannen gevoel. Maar beweging zorgt ook voor een betere zuurstofopname wat je weer op kan peppen. Alle beweging telt, of het nu wandelen is of bijvoorbeeld squashen.

Bron:
psychologiemagazine.nl