Wandel om je hoofd leeg te maken
Een hele dag met je werk bezig zijn kan je op een gegeven moment een futloos gevoel geven. Even een luchtje scheppen halverwege de dag kan je hoofd opfrissen en je weer energie geven om er de tweede helft van de dag weer tegenaan te kunnen.

Stress uit het lijf lopen
Beweging zorgt er voor dat je stress vermindert, waardoor je met lunchwandelen letterlijk de 'stress uit je lijf' kunt lopen. Mensen die actief zijn zitten hierdoor ook lekkerder in hun vel.

Wandel voor 30 minuten beweging per dag
Voor onze gezondheid wordt minimaal 30 minuten beweging per dag aanbevolen, maar haal jij dit als je de hele dag achter de computer zit en met de auto, bus of trein naar je werk gaat? Een lunchwandeling kan je die 30 minuten beweging per dag geven zonder dat je er voor of na je werk extra tijd in hoeft te steken.

Leer je collega's kennen
In je werkomgeving gaan de meeste gesprekken over je werk, hoe goed ken jij je collega's eigenlijk? Een lunchwandeling is een mooie manier om elkaar beter te leren kennen en het eens over iets anders dan het werk te hebben.

Wandel voor een goede gezondheid
Regelmatig beweging kan overgewicht tegengaan, is goed voor je hart en houdt botten, spieren en gewrichten stevig, soepel en in conditie. Het kan diabetes voorkomen en houdt je longen in conditie.

Bronnen:
30minutenbewegen.nl
Gezondheidsnet.nl