Eigenlijk bestaat kerst maar uit twee dagen en oud&nieuw ook. De verleiding is groot om de dagen er om heen ook af te wijken van wat je gewend bent om normaal te eten. De eerst winst zit dan alleen die vier dagen de uitzonderingen te maken en de overige dagen normaal te eten.

Kerst

Wanneer je weet dat je op een kerstdag 's avonds uitgebreid gaat eten, dan kan je voorafgaand aan het diner proberen regelmatig en toch gezond  te eten. Hieronder vind je een voorbeeld van datgene wat je voorafgaand zou kunnen eten.

Ontbijt:  1 hard bruin broodje met mager beleg en halvarine, een eitje en een plakje stol (zonder spijs). Thee of koffie en een glaasje vers geperst sap erbij.

Tussendoor:  een stuk fruit, 1 kerstchocolaatje/kransje

Lunch: Tosti van 2 volkoren boterhammen met 30+ kaas en achterham, een beschuitje met jam, een beker (karne)melk

Tussendoor: 2-3 toastjes dun besmeerd met Paturain, handje japanse mix, plakje komkommer, cherrytomaatjes of augurk

Diner: Heerlijk genieten van het diner!
(Let daarbij wel op hoeveelheden, wanneer je genoeg hebt gehad dan kan je beter stoppen. Laat je niet verleiden door het aanbod)

Met oud&nieuw

Een drankje drinken tijdens de jaarwisseling is prima. Door af te wisselen met water voorkom je dat je teveel alcohol neemt (en dus veel calorieën). Wist je dat een glas Champagne de helft minder aan caloriëen bevat dan een glas wijn?

Traditiegetrouw komt de oliebol op tafel. Een oliebol is lang niet zo ongezond als men denkt en bevat weinig verzadigde vetten. Lekker met een beetje poedersuiker.

Wanneer je om 18.00 een lichte maaltijd neemt en de hapjes voor 's avonds niet te calorierijk maakt, kun je prima genieten van het lekkere eten en heb je minder last van een opgeblazen gevoel door al het eten.