Het succes van Sonja Bakker heeft  duidelijk gemaakt dat voorbeelddagmenu's mensen een goed houvast bij het afvallen kunnen bieden.  Recent onderzoek van Tros Radar geeft dat ook aan.

Diëtisten van DCN hebben een serie gezonde dagmenu's samen gesteld. Elk dagmenu is opgebouwd uit de basishoeveelheden zoals ze worden aanbevolen door het Voedingscentrum.

De menu's zijn berekend op ± 1500 Calorieën. Ze zijn geschikt voor volwassenen die gewoon gezond willen eten, maar ook voor mensen die willen afvallen.

Met 1500 Calorieën per dag kan men op een verantwoorde manier (niet te snel) af te vallen. Vrouwen kunnen zo ongeveer een pond per week af vallen. Voor mannen kan dat meer zijn.

De menu's zijn ook geschikt voor mensen die een goed gewicht hebben. Ze vormen een gezonde basis waarbij men naar behoefte wat extra's kan nemen.

De menu's bevatten niet meer dan 10 energieprocent verzadigd vet. Dit maakt de menu's ook geschikt voor mensen die op hun cholesterol moeten letten.

Bij elke dag wordt een lekker (en) eenvoudig recept voor de avondmaaltijd vermeld. De menu's zijn geen keurslijf. Omdat de Calorieën vermeld zijn, kunt u gemakkelijk onderdelen van de verschillend dagen met elkaar uitwisselen.

Het basismenu is gratis te downloaden op http://www.dcn.nu/

Meerdere menu's zijn tegen betaling verkrijgbaar.

In het programma van MyDailyLifestyle  http://www.mydailylifestyle.nl/  worden de menu's ook gebruikt.