Kies zo veel mogelijk voor onbewerkt eten
Hoe bewerkter je eten, des te groter de kans dat er weinig voedingsstoffen in zitten. Door zo vaak mogelijk voor onbewerkte producten te kiezen, kies je al snel voor de producten die de voedingsstoffen bevatten die jouw lichaam nodig heeft. Kies dus liever voor vers fruit in plaats van sap uit pak of volkorenbrood of zilvervliesrijst in plaats van de witte variant. Gebruik verse producten en producten waar zo min mogelijk ingrediënten in zitten.

Variatie is belangrijk
Appels zijn lekker en een broodje kaas ook. Misschien wil je dit het liefst elke dag wel eten, maar elke dag hetzelfde eten kan er voor zorgen dat je een tekort oploopt van bepaalde vitamines of mineralen. Elke fruitsoort heeft zijn eigen 'cocktail' aan vitamines en mineralen, dit geldt ook voor groente, graansoorten en vleessoorten. Door veel te varieren geef jij je lichaam de kans om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Door te varieren hou je je maaltijden ook nog eens verassend en lekker. Neem bijvoorbeeld verschillende soorten fruit en groenten op een dag. Cherrytomaatjes voor tussendoor, een schaaltje rauwkost bij de lunch en tijdens het avond eten een lekkere roerbakmix. Zo kun je ook denken aan een vleesvervanger, vette vis, witvis of peulvruchten in plaats van vlees bij de warme maaltijd.

Sla geen maaltijd over
Gezonder eten? Sla dan geen maaltijd over. Grote kans dat je halverwege de ochtend trek krijgt en op zoek gaat naar iets lekkers wanneer jij je ontbijt over hebt geslagen. Door regelmatig verspreid over de dag te eten zorg je ervoor dat je de ergste honger voor blijft en je niet, overmand door trek, de verkeerde keus maakt.

Zorg dat je goed voorbereid bent
Je kent het misschien wel, om 10 uur begint je maag te knorren maar doordat je vanochtend haast had, heb je niets mee genomen voor tussendoor. Om 10:30 kun je je niet meer bedwingen en ga je op zoek naar iets lekkers. Misschien wel even een graai uit de droppot van je collega of dat lekkere saucijzenbroodje in de kantine. Met een paar minuten voorbereiding de avond van te voren had je dit kunnen voorkomen. Voorbereiding is belangrijk, zeker als je het druk hebt. Leg de avond van te voren alle dingen al klaar die je klaar kunt leggen. Gezonde tussendoortjes en maaltijden kun je al in je tas stoppen of klaarleggen in de koelkast. Door hier van te voren over na te denken en je voor te bereiden (door ervoor zorgen dat je voorraadkast en koelkast altijd gevuld zijn met gezonde keuzes) is de kans kleiner dat je een misstap maakt!