Onderstaande tips kunnen je daarbij helpen. Voordat je met de tips aan de slag gaat, is het goed om eerst op de weegschaal te gaan staan. Heb je jezelf gewogen? Dan kun je daarna bepalen hoeveel kilo's je graag weer kwijt wil.

Tip 1: Start vandaag! Niet morgen, niet na dat ene feestje of na de borrel op het werk.

Tip 2: Eet regelmatig. Het klinkt misschien overbodig, maar wanneer je de dag start met een ontbijt begin je al goed. Door drie keer op een dag een goede maaltijd te nemen, voorkom je dat je trek krijgt tussen de maaltijden. En natuurlijk mag je iets tussendoor. Twee keer fruit en iets  dat je bv. bij de koffie of thee kan nemen zoals een plak ontbijtkoek, een speculaasje, een eierkoek of een rijstewafel.

Tip 3: Beperk het gebruik van alcohol. Alcohol bevat veel calorieën en levert geen vitamines/mineralen. Daarbij is de verleiding van nog een glaasje groot. Het is beter om het gebruik van alcohol te beperken tot het weekend. Ook dan is het goed om niet meer dan 2 alcoholconsumptie per dag te nemen ( ;

Tip 4: Kom in actie. En dat betekent letterlijk in actie komen. Dus vraag je beweegmaatje wanneer jullie weer gaan sporten en plan twee keer per week een beweegmoment in.

Met deze 4 tips zit je snel weer in het goede ritme en dan verdwijnen de kilo's ook!