Een kopje zwarte koffie

Sommige mensen kunnen negatieve effecten ervaren van cafeïne zoals rusteloosheid, angstgevoelens, prikkelbaarheid of hartkloppingen. Een veilige inname die vastgesteld is door de Gezondheidsraad komt overeen met ongeveer vier kopjes koffie per dag. De reactie in het lichaam op cafeïne verschilt per persoon. De ene is gevoeliger voor cafeïne dan de ander. Maar let wel op: cafeïne is een stimulerend middel en zorgt er voor dat je hersenen niet doorkrijgen hoe moe je bent. Overdag is dit heel handig, maar het duurt ongeveer 5 tot 7 uur om de helft van de cafeïne in je lichaam af te breken. Drink jij 4 uur voor het slapen gaan nog koffie, dan kan je moeite krijgen met inslapen, of merk je dat je onrustiger slaapt.

 

Cafestol in koffie

Cafestol is een vetachtige stof die het slechte (LDL-) cholesterol verhoogt en daarmee de kans op een hartinfarct vergroot. De zetmethode bepaalt hoeveel cafestol er in je koffie terecht komt. De beste methode met de minste invloed op je cholesterolgehalte is filterkoffie of koffie gezet met coffeepads.

 

Koffie zonder cafeïne en cafestol, maar met vezels

Zonnatura heeft een koffie ontwikkeld op basis van granen. Hierdoor bevat de meergranenkoffie geen cafeïne en cafestol. Volgens Zonnatura is de koffie 100% biologisch en heeft het een volle aromatische smaak. Dat klinkt goed toch!?

De meergranenkoffie maak je door 2 volle theelepels van de koffie te mengen met heet water. Bij het gebruik van deze hoeveelheid bevat 1 kopje meergranenkoffie 6 kcal.

Met een 1 pot meergranenkoffie van 100 gram voor €2,99 maak je ruim 50 kopje koffie. Dat maakt deze koffie ook nog eens budgetvriendelijk!

 

Ga jij deze koffie een keer uitproberen?

 

Bron: www.zonnatura.nl