Wat je ziet eet je op
Ben je snel geneigd om een koekje (of 2, 3) te nemen, nog eens terug te lopen voor een stukje chocola of een handje chips? Of misschien heb je wel trek en zie je blokjes kaas in de koelkast liggen waardoor de keus al snel gemaakt is.  Waar jij je eten opbergt of hebt staan, bepaalt  al snel of  je het neemt. Wat je ziet eet je namelijk ook op. Trek jij de kast open en zie jij meteen koekjes, chocola en chips? Grote kans dat je daar dus als eerste naar grijpt. Door je kast en keuken anders in te delen, kun jij jezelf aansporen om gezonder te snacken!  

Zet gezonde snacks in beeld
Zorg ervoor dat de calorierijke lekkernijen moeilijker te pakken zijn.  Laat het niet het eerste zijn wat je ziet als je de keuken in loopt of een kast open doet.  Stop ze weg  onderin de kast, in een box, zodat je er wat meer moeite voor moet doen.
En zorg er tegelijkertijd voor dat gezondere alternatieven juist in zicht staan! Plaats een mooie schaal met vers fruit op tafel of je bureau waar je regelmatig ziet staan. Zet (snack)groenten met een yoghurtdip of hummus of magere zuivel op ooghoogte in je koelkast. En deel je keukenkast zo in dat je crackers, rijstwafels en andere gezonde alternatieven ziet als je op zoek gaat naar wat lekkers.

Grote kans dat jij dan eerder voor een gezonde snack kiest, en wat vaker de koekjes en chips laat staan zonder al te veel moeite te doen!


Bron:
Slim by Design – Brian Wansink