Benodigdheden (voor 1 bananenbrood)

  • 250 gram volkorenmeel
  • 3 overrijpe bananen
  • 3 eieren
  • Zakje bakpoeder (15 gram)
  • Staafmixer
  • (Siliconen) cakevorm
  • Bakpapier

Eventueel extra:

  • 100 gram rozijnen
  • 60 gram walnoten
  • Kaneelpoeder

 

Bereiding (+/- 1 uur)

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Stand: boven- en onderwarmte.
  • Wel de rozijnen en hak de walnoten fijn.
  • Pel de bananen en maal ze met de staafmixer. Zorg dat er geen klontjes meer te zien zijn.
  • Giet de rozijnen af en laat ze goed uitlekken. Eventueel kan je het vocht er nog met de hand uitknijpen.
  • Voeg in een kom de gemalen bananen, eieren en eventueel de rozijnen en walnoten bij elkaar en roer het tot één geheel.
  • Zeef de volkorenmeel en bakpoeder met een keukenzeef over het bananenmengsel. Roer het met een beslagspatel tot een egaal beslag.
  • Bekleed het cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Bij een siliconenvorm is bakpapier niet nodig.
  • Bak het bananenbrood in het midden van de oven ongeveer 45 minuten.
  • Controleer of het bananenbrood gaar is door een schone satéprikker in het midden van het brood te prikken. Blijft er vochtig beslag aan de satéprikker zitten, dan is het nog niet gaar. Als hij er schoon uitkomt, dan is het brood gaar!

 

Bevat per plak: 3,2 g eiwit (zonder extra vulling), 4 g eiwit (met de extra vulling)*
*Uitgaand van 15 plakken uit één bananenbrood