Wat is het?
Aquafitness is afkomstig uit de revalidatie sector. Het is een verzamelnaam voor alle bewegingsvormen waarbij de specifieke eigenschappen van water gebruikt worden om de algemene fitheid te verbeteren. Door de bijzondere eigenschappen van water (het drijfvermogen, de waterdruk en de multi-dimensionele weerstand) kun je de les zo zwaar maken als je zelf wilt.

Het voordeel van deze vorm van fitness is dat je gewichtloos bent, waardoor je bepaalde bewegingen gemakkelijker kunt uitvoeren. Je spieren worden verstevigd en factoren zoals schokbelasting op je spieren en gewrichten zijn er veel minder. Om deze reden is aquafitness erg geschikt voor mensen met onder andere rug- en gewrichtsklachten, maar ook voor mensen met hartklachten en zwangere vrouwen.

Niet alleen voor senioren
De fitnesswereld is zich aan het vernieuwen en ook aquafitness doet mee aan deze vernieuwing. Zo is er naast aquafitness tegenwoordig ook aqua-cycling, ai chi (afgeleid van tai-chi), aqua-pilates en is er zelfs een loopband voor onder water! Verscheidene, speciaal ontwikkelde materialen zorgen voor een eindeloze variatie in watertraining: steps, halters, handschoenen, drijfgordels, flexibeams, enzovoort. De lessen zijn intensief, uitdagend en bezorgen je veel plezier in het bewegen. Daarnaast zorg je meteen voor de nodige afkoeling van je lichaam door het water. 

Bron:
Fitnessexpertonline.nl