Top 10 fitnesstrends

  1. Wearables; zoals hartslagmeters, Activity trackers, smart watches of horloges met GPS. In 2017 houden we graag bij wat we waar doen en hoe lang.
  2. Trainen met je lichaamsgewicht; hiervoor heb je weinig extra spullen nodig en het is overal te doen, in de sportschool, maar ook thuis!
  3. HIIT; oftewel high intensity interval training. Een manier van training waarbij je korte intensieve momenten afwisselt met korte rustmomenten. Een high intensity interval training duurt meestal 30 minuten. Goed voor de verbranding en je conditie!
  4. Goed opgeleide en ervaren instructueurs; de vraag naar goed opgeleide en ervaren instructeurs groeit. Het aantal opleidingen hiervoor ook.
  5. Krachttraining; om sterker te worden, om af te vallen, als ondersteuning voor een andere sport, bij revalidatie of ter ondersteuning bij ziekte. Het belang van krachttraining wordt door steeds meer mensen erkent, niet alleen meer de brede bodybuilders!
  6. Groepslessen; groepslessen zijn gezellig en samen sporten is een extra motivatie om te gaan. Groepslessen vinden bovendien steeds vaker buiten plaats, zodat je ook nog eens extra zon en frisse lucht krijgt.
  7. Exercise is Medicine; dit is een wereldwijd initiatief om sport en beweging onderdeel te maken van behandelingen door artsen en professionals om te helpen bij het herstel van ziektes.
  8. Yoga; ook in 2017 staan we graag op de mat. We zien steeds meer het belang in van sporten als ontspanningen. Yoga is ideaal om jouw hoofd leeg te maken.
  9. Personal training; steeds meer mensen schakelen een personal trainer in, zodat ze ook écht resultaatgericht bezig zijn.
  10. Sporten en afvallen; ook dit jaar wordt sporten als belangrijk hulpmiddel ingezet om te helpen bij afvallen. Gezonde voeding én bewegen blijft een gouden combinatie!

Bron:
Journals.lww.com