Voor 4 personen
Benodigdheden
- 1 kg aardappelen (met schil) (voor mannen neem 50 gram extra aardappelen)
- 1 geraspte appel
- 300 gram koolrabi
- 400 gram gekookte rode bietjes in blokjes
- 2 uien
- 4 tartaartjes (70 gram per stuk)
- 3 eetlepels halfvolle melk
- 1 theelepel kaneel
- zout en peper
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding (± 30 minuten)
- Schil de aardappelen en de koolrabi, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in ca. 25 minuten gaar.
- Pel de uien, snijd ze in ringen en bak die in een pan met 1 eetlepel olie tot ze een glazig uiterlijk hebben.
- Schep de uien uit de pan en bak hierin de tartaartjes, bestrooid met peper en zout, in 1 eetlepel olie aan beide zijden bruin.
- Snijd de bietjes in stukjes.
- Stamp de aardappelen met koolrabi fijn en schep er de appel, melk en kaneel doorheen.
- Schep de bietjes door de puree en laat alles goed doorwarmen.
- Serveer de stamppot met de tartaar en gebakken ui.
(voor mannen 1 opscheplepel aardappelen meer, dit is 55 kcal extra)
Bevat per portie
374 Kcal