Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 1 kg aardappelen (met schil) (voor mannen neem 50 gram extra aardappelen)
  • 1 geraspte appel
  • 300 gram koolrabi
  • 400 gram gekookte rode bietjes in blokjes
  • 2 uien
  • 4 tartaartjes (70 gram per stuk)
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 1 theelepel kaneel
  • zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding (± 30 minuten)

  • Schil de aardappelen en de koolrabi, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in ca. 25 minuten gaar.
  • Pel de uien, snijd ze in ringen en bak die in een pan met 1 eetlepel olie tot ze een glazig uiterlijk hebben.
  • Schep de uien uit de pan en bak hierin de tartaartjes, bestrooid met peper en zout, in 1 eetlepel olie aan beide zijden bruin.
  • Snijd de bietjes in stukjes.
  • Stamp de aardappelen met koolrabi fijn en schep er de appel, melk en kaneel doorheen.
  • Schep de bietjes door de puree en laat alles goed doorwarmen.
  • Serveer de stamppot met de tartaar en gebakken ui.

(voor mannen 1 opscheplepel aardappelen meer, dit is 55 kcal extra)

Bevat per portie

374 Kcal