Gezichtsbedrog
In een eerdere tip heb je al kunnen lezen dat je door de kleur van je bord aan te passen minder opschept. Wist je ook dat de maat van je servies en de plek waar je je eten opschept invloed hebben op de hoeveelheid die je eet?

De maat van je bord bepaald hoeveel je eet
Kleinere borden laten je porties groter lijken. Kies een bord tot 25 cm doorsnede in plaats van 26 tot 30 cm en je eet minder. Je kunt ook kleinere opscheplepels gebruiken. Je telt vaak de lepels die je opschept en weegt niet de hoeveelheid af die je opschept. Zo schep je dus onbewust minder op!

Laat de pannen in de keuken en voorkom een tweede keer opscheppen
Wanneer alle pannen of schalen op tafel staan, ben je sneller geneigd nog een keer op te scheppen, helemaal als je de snelste eter bent aan tafel. De moeite die je moet nemen om op te staan van tafel en nog een keer op te scheppen in de keuken, kan je hiervan weerhouden. Je kunt jezelf dan ook eerst nog de vraag stellen: heb ik echt nog zoveel trek?

Omgekeerd werkt het ook
Deze tip kun je ook omgekeerd toepassen. Wanneer je meer salades en rauwkost wilt eten bij de maaltijd, zet dan een grote schaal salade met rauwkost of groentes op tafel. De kans is groot dat je hiervan dan weer meer opschept!

Bron:
Slim by design