In de wikipedia wordt soep als volgt omschreven: Soep is vloeibaar voedsel dat bereid wordt door ingrediënten te koken, bijvoorbeeld groenten en/of vlees. Soep is een van de oudste gerechten; al in de prehistorie werd soep gegeten.

De momenten dat je soep kan eten kan je zelf bepalen. Als variatie op de lunch of als volwaardige avondmaaltijd met groenten en vlees er in. Maar natuurlijk als een licht voorgerecht (weinig calorieen, maar goede vulling) of opkikker in de middag. Door voor een soep op basis van bouillon te kiezen en zonder toevoeging van room, is dit ook nog eens een produkt met weinig calorieen. En daarbij komt nog dat het snel en makkelijk te bereiden is. Je kan kiezen voor een blik of pak. Maar natuurlijk ook met een recept soep maken. Heb je een drukke baan of weinig tijd om eten te maken? Vries je eigen gemaakte soep in. Zo kan je op elk moment genieten van een warme en voedzame maaltijd.

Soepen zijn er in allerlei variaties en smaken. Wil je wel eens zelf een lekkere soep maken met niet al teveel calorieen, klik dan hier voor slanke soeprecepten.