Ideale temperatuur
De ideale temperatuur voor je koelkast is 4ºC. Je kunt dit checken door en thermometer in het midden van de koelkast in een bakje met water te leggen. Na 1,5 uur kun je de temperatuur aflezen. Als de thermometer niet 4ºC aangeeft kun je temperatuur afstellen met de knop. Hoe hoger het getal op de knop, hoe lager de temperatuur in de koelkast. Zet de temperatuur tijdelijk wat lager als je er veel ongekoelde producten in hebt gelegd.

Kliekjes
Laat kliekjes eerst afkoelen voordat je ze in de koelkast doet. Zet ze binnen 2 uur in de koelkast, je kunt ze dan nog 2 dagen bewaren.

Gekoeld en koel bewaren
‘Gekoeld bewaren' hoort in de koelkast maar producten waar ‘koel bewaren' op staat, kun je het beste in een donkere ruimte bij een temperatuur van 12 - 15°C bewaren.

Onderin de koelkast is het koudst
Hoe hoger in de koelkast, hoe warmer. Bewaar op de bovenste plank producten als broodsalades en (ingelegde) groenten en fruit in pot. Kaas kun je het beste op de tweede plank bewaren. Op de derde plank kun je het beste je restjes neerzetten. Wat snel bederft, zoals rauwe vlees- en visproducten en vleeswaren, kun je het beste op de onderste plank bewaren, groente en fruit kan het beste in de groenten la. Eieren, boter, en zuivel kunnen in de deur. De deur is het minst koud omdat deze steeds opengaat.

Bron:
Voedingscentrum.nl