Kies voor producten uit eigen bodem

Groente en fruit van eigen bodem is minder belastend voor het milieu, omdat ze niet geïmporteerd en dus vervoerd hoeven worden uit andere landen. Naast dat het minder belastend is voor het milieu, zorgt het ook voor meer variatie binnen je voeding. Door te kijken welke groente en fruit bij het huidige seizoen passen, wissel je vanzelf veel meer af. Een win-win situatie!

 

Zomergroentes

Onder andere de volgende groentes kan je in de zomer van eigen bodem eten: bleekselderij, bospeen, broccoli, courgetten, komkommer, paksoi, peultjes, rabarber, radijs, rode biet, tomaten, sperziebonen, spinazie, tuinbonen, winterpeen en witte kool. Dit zijn lang niet alle groentes, want in de lijst met zomergroentes is behoorlijk lang! Op de website van het Voedingscentrum kan je de gehele lijst lezen.

 

Zomerfruit

Onder andere aardbeien, bessen, bramen, frambozen en kersen van eigen bodem zijn in de zomer verkrijgbaar. Daarnaast worden appels en peren het hele jaar door in ons eigen lang gekweekt en passen dus ook bij een duurzame keuze voor fruit in de zomer.

 

Bron: www.voedingscentrum.nl