Artikelen

Is granola gezond?

Krokante muesli is vaak de lekkere keuze als je niet zo van muesli houdt: het smaakt zoet, is minder droog en heeft een lekkere bite. Helaas zit krokante muesli vaak boordevol suiker. Gelukkig heb je tegenwoordig ook granola. Dat is een gezonder keuze, of niet? Wij leggen het uit!

Lees meer

Je bent niet de enige die het lastig vindt om gezonder te eten

Het Centraal Bureau voor Statistiek liet vorige week weten dat ruim 1 op de 3 Nederlands graag gezonder wil eten. Bijna de helft daarvan vindt dit vooral lastig als ze onder andere mensen zijn. Wij delen tips hoe je hiermee om kan gaan!

Lees meer

Stress meten met je smartwatch?

Een smartwatch kan je goede inzichten op het gebied van beweging, hartslag en slaap. Maar pin je niet volledig vast op wat hij zegt. Het blijkt nu dat de stress-scores weinig betrouw zijn. Lees hier hoe het zit met je stressscore

Lees meer

Positief zijn kan je leren!

Positieve denkers geven minder snel op en ervaren meer geluk. Negatieve gedachten lijken soms vanzelf te komen, maar jij kan dit denkpatroon doorbreken. Hoe? Dat leggen we hier uit!

Lees meer

Recept van de maand: Feestelijk beleg

Je kan je broodje kaas of kipfilet makkelijk opfleuren met groente. Een boterham met kaas, tomaat, komkommer en sla maakt het meteen een stuk lekkerder! Er zijn nog veel meer combinaties mogelijk met groente die lekker veel pit en smaak hebben.

Lees meer

Een lekkere en gezonde lunch!

Vind jij het lastig om zowel gezond, lekker en gevarieerd te lunchen? Dan bij je niet de enige! Lees hier wat een gezonde lunch is, maar vooral hoe je kan blijven variëren.

Lees meer

Is het groente of fruit?

Je kent waarschijnlijk het verschil tussen groente en fruit, maar er zijn en aantal instinkers. Wist jij dat tomaten, komkommers en olijven eigenlijk onder de categorie vruchten vallen? En dit zijn niet de enige producten die je zullen verbazen. Lees hier hoe het zit én welke voedingsadviezen daarbij horen.

Lees meer

Je BMI zegt niet alles

Binnen de Nederlandse gezondheidszorg kan je BMI heel leidend zijn. Ben je te zwaar, dan moet je afvallen of wordt je al snel beoordeeld als ongezond. Maar wist je dat je BMI niet altijd alles zegt? Je leest hier hoe dat zit.

Lees meer

Waarom ultra bewerkt eten niet in een gezond eetpatroon past

Wil je gezonder eten, dan krijg je regelmatig te horen dat je minder bewerkt moet eten. Maar waarom is dat en waar kan je dan op letten?

Lees meer

Gebruik jij voldoende zonnebrand?

Goed voor jezelf zorgen is niet alleen gezond eten, voldoende bewegen en mentaal een goede balans vinden. Ook je huid beschermen tegen de zon hoort daarbij. De kans is groot dat jij dit niet voldoende doet. Lees hier wat een goede zonbescherming inhoudt. En ja… dit geldt ook zeker voor mannen!

Lees meer