Artikelen

Vette vis of een supplement?

Het advies is om 1 keer per week vette vis te eten. Dit vanwege de omega-3-vetzuren in vis die ons beschermen tegen hart- en vaatziekten. Is een supplement net zo goed?

Lees meer

Supermarkten promoten vooral ongezonde voeding

Laat jij je beïnvloeden door aanbiedingen? Wist je dat je hierdoor mogelijk een stuk ongezonder eet? Vrijwel alle aanbiedingen in de supermarkt zijn namelijk gericht op ongezonde voeding! Dit blijkt uit onderzoek van stichting Questionmark in samenwerking met de Transitiecoalitie Voedsel.

Lees meer

Gespot: hummus met minder zout

Hummus. Het is lekker op brood, om mee te koken of als dip. Maar wist je dat de meeste soorten hummus veel zout bevat? Gelukkig is er nu een variant op de markt met minder zout.

Lees meer

Spaghetti met courgette, citroen en pijnboompitten

Wil je graag wat meer variëren met spaghetti? Probeer dan eens deze frisse spaghetti met courgette, pijnboompitten en citroen.

Lees meer

Lust je iets niet? Het helpt als je het vaker proeft!

Vind je het ook zo lastig om bittere groentes te eten? Je bent niet de enige! Veel mensen vinden het nou eenmaal niet zo lekker. Maar bepaalde eiwitten in ons speeksel kunnen hier mogelijk verandering in brengen. Dit blijkt uit recent dierproefonderzoek.

Lees meer

Wil je vaker sporten, train dan op vaste tijden!

Probeer je meer in beweging te komen, maar krijg je het maar niet in je ritme? Probeer dan op vaste tijden te bewegen. Het maakt hierbij niet uit of je voornamelijk in de ochtend, middag of avond traint. Dit blijkt uit recent Amerikaans onderzoek.

Lees meer

Voedingsnormen, wat houden ze in?

In Nederland worden de voedingsnormen opgesteld door de Gezondheidsraad. Er zijn verschillende voedingsnormen, bedoeld voor bijvoorbeeld vitamines en mineralen. Welke zijn dit en wat houden ze precies in?  

Lees meer

Vakantiekilo’s? Je bent niet de enige!

Uit onderzoek blijkt namelijk dat 62% van de vakantiegangers een aantal kilo’s aankomt tijdens de vakantie. Vooral 45-plussers komen vaker aan in vergelijking met jongere generaties. Maar waardoor komt dit? En wat kan je hier tegen doen?

Lees meer

Helpt jouw huis om gezonder te eten?

Uit onderzoek blijkt dat we ongeveer 200 eetkeuzes per dag maken! Dit zijn niet allemaal bewuste keuzes. Geur, reclame, aanbiedingen, een pot met dropjes: het kan je verleiden om tóch iets ongezonds te pakken.

Lees meer

Feit of fabel: nudgen helpt om gezonder te eten

Ondanks inspanningen van de overheid om ons gezonder te laten eten, neemt het aantal mensen met overgewicht en obesitas nog steeds toe. Een methode om consumenten gezonder of anders te laten eten is ‘nudgen’. Maar is deze manier wel effectief?

Lees meer