Artikelen

Aan je bureaustoel geplakt? Zo kom je op kantoor in beweging!

Heb je een zittend beroep en merk je dat je aan het eind van de werkdag wat stram uit je stoel stapt omdat je lang in dezelfde houding hebt gezeten?

Lees meer

HALT! Afvallen? Sta hier dan even bij stil!

Heb je honger? Heb je goed geslapen? Merk je dat je het moeilijk vindt om iets los te laten dat je recent boos heeft gemaakt? Of voel je je een beetje buitengesloten?

Vanwaar deze vragen? Nou, wanneer je wilt afvallen, en dus minder of gezonder wilt eten, zullen er momenten zijn dat dit lastig is en je gewoon graag wat in je mond wilt stoppen. De vraag is echter of je wel echt honger hebt, of dat er een andere aanleiding is waardoor je wilt gaan eten. Jezelf dan een aantal vragen stellen als een soort zelfcontrole wat je nou eigenlijk voelt, kan een belangrijk onderdeel zijn van het reguleren van je emoties en het volhouden van een gezonde manier van omgaan met eten. De HALT-methode is een handige tool die mensen gebruiken om dit te bereiken.

Lees meer

Vlees, vlees en nog eens vlees!

In Nederland lijkt een hoge vleesconsumptie diepgeworteld in onze eetgewoonten. Zelfs in een tijd waarin het bewustzijn over duurzaamheid en gezondheid groeit, blijft de vleesconsumptie opmerkelijk hoog. Gemiddeld eet een Nederlander jaarlijks zo'n 38 kilo vlees. Dit is erg hoog, vooral gezien het advies van het Voedingscentrum om de jaarlijkse vleesconsumptie te beperken tot maximaal 26 kilo.

Lees meer

Dress to impress

De kleding die je draagt heeft niet alleen invloed op hoe anderen je waarnemen, maar ook op je eigen humeur, gevoel en prestaties. De impact van je outfit reikt verder dan je wellicht denkt. En nee, het draait niet alleen om strakke pakken of sexy kleding als de ultieme manier van kleden.

Lees meer

Misleiding op verpakkingen van eiwitrijke producten

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de beweringen over eiwitrijke producten onderzocht. Het resultaat toonde aan dat bijna de helft van deze producten niet voldeed aan de voorschriften voor voedings- en gezondheidsclaims. Lees hier hoe het zit én op welke claims je wél van op aan kan.

Lees meer

De week van snoep goed

Deze week is het de 4e editie van ‘Week van snoep goed’. Ga een week lang de uitdaging aan om snoepgoed in te wisselen voor goed en gezond “snoepen”. Lees hier wat de positieve effecten zijn én gezonde alternatieven!

Lees meer

Waar ligt jouw focus voor 2024?

We starten vaak met goede voornemens gericht op gezonde voeding, afvallen of meer bewegen. Maar je gezondheid en je goed voelen is veel meer dan dat. Lees hier hoe dat zit én krijg in beeld waar jouw winst ligt.

Lees meer

Start het nieuwe jaar positief!

Het nieuwe kalenderjaar staat alweer bijna voor de deur. We hebben allemaal wel zo onze voornemens voor het nieuwe jaar. Met goede moed ga je ervoor, maar toch ervaar je iedere keer weer de teleurstelling dat het niet is gelukt. En hup, daar ga je de negatieve spiraal weer in, met alle gevolgen van dien. Maar… dit jaar kan je daar verandering in maken. Gezond gedrag begint niet met jezelf onmogelijke doelen stellen, maar met zelfvertrouwen en positiviteit! Geloof het, de rest komt dan vanzelf.

Lees meer

Verschillende soorten vermoeidheid

We weten allemaal hoe het voelt om je moe te voelen, maar wist je dat er verschillende soorten vermoeidheid zijn? De vermoeidheid na een flinke work-out is anders dan na een dag vol met vergaderingen. Bij de ene vermoeidheid kan het dan ook helpen om jezelf een schop onder je kont te geven en bij de andere om juist wel rust te pakken. Lees hier hoe het zit.

Lees meer

Kom actief de feestdagen door!

Van het uitgebreide kerstontbijt rol je naar de koffie, vervolgens de kerstborrel en daarna het kerstdiner. Het lijkt wel alsof al onze feestelijkheden bestaan uit lekker eten. Breng daar dit jaar verandering en zorg ervoor dat je ook wat activiteiten doet om in beweging te komen. Wij hebben alvast een paar creatieve mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Lees meer