Artikelen

Stap jij deze week op de fiets?

Wist jij dat je door te fietsen in de buitenlucht negatieve gevoelens makkelijker los kan laten en je positiever wordt? En dat geldt niet fietsen op een hometrainer in een binnenruimte. Lees hier hoe dat zit.

Lees meer

Niksen is goed voor je

Niks doen; het lijkt makkelijk, maar voor vele is niksen zonder schuldgevoel niet van zelfsprekend. Toch is ‘doelloos’ niksen heel gezond.

Lees meer

Zijn alle producten gemaakt van kip mager?

Een kipfilet valt onder mager vlees, maar wist jij dat (bewerkte) kipproducten niet altijd per definitie mager zijn?

Lees meer

Aan wie vertel jij je ‘awkward moments’?

Vrijdag 18 maart is het nationale ongemakkelijke momenten dag. De perfecte dag om open en eerlijk te zijn over jouw ongemakkelijke momenten! Want geloof mij, het lucht enorm op

Lees meer

Een dag zonder vlees kan prima!

Voor de meeste mensen is een stukje vlees onlosmakelijk verbonden met de warme maaltijd. Toch kun je best een dagje zonder vlees. Zonder vlees kan je maaltijd minder calorieen en vet bevatten en meer plantaardig eten is ook nog eens goed voor je gezondheid. Maar mis je dan geen belangrijke voedingsstoffen als je het vlees weglaat? En wat kun je dan als beleg nemen of bij de warme maaltijd?

Lees meer

Maagklachten, heb jij er last van?

Een op de vier Nederlanders heeft wel eens last van maagklachten zoals misselijkheid, overgeven, een snel vol of opgeblazen gevoel, pijn of brandend maagzuur. Met een aantal aanpassingen kun je deze klachten voorkomen of verminderen.

Lees meer

Werkstress, herken jij jouw stresssignalen?

Ervaar jij een hoge werkdruk? Neem jij je werk mee naar huis omdat het nog niet af is? Lig jij ’s avonds in bed al te piekeren hoe je de taken voor morgen af moet krijgen? Een hoge werkdruk waarbij veel van je verwacht wordt kan tot stress leiden. Korte periodes van stress zijn helemaal niet erg, maar van langdurige stress kun je ziek worden. Herken jij jouw stresssignalen?

Lees meer

Gezondheid is besmettelijk!

Liefde en vriendschap zijn van grote invloed zijn op jouw gezondheid. Lees hier wat de kracht van verbinding met je doet. Met wie breng jij je tijd door?

Lees meer

Heb je het druk en wil je gezond eten?

De keus tussen een snelle hap of een gezonde maaltijd bereiden is vaak snel gemaakt als je het druk hebt. We gunnen onszelf geen tijd om te ontbijten, of een gezonde warme maaltijd te koken, terwijl je met wat kleine aanpassingen er al voor kunt zorgen dat je maaltijden neemt die je gezondheid ondersteunen in plaats van ondermijnen! Enkele tips vind je hieronder.

Lees meer

6 tips voor gezonde hersenen

Ze zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bezig, je hersenen. Ze zorgen ervoor dat jij alles kan doen en laten wat je wilt. Hier zijn 6 tips om je brein in topconditie te houden!

Lees meer