Artikelen

Hoe goed heb jij gescoord met onze leefstijlquiz?

Heb je vorige week meegedaan met onze leefstijlquiz? Controleer dan nu jouw antwoorden en lees meteen onze uitleg erbij! Wie weet wat jij er nog wat opsteekt.

Lees meer

Wat weet jij écht over een gezonde leefstijl en gezondheid?

Herken je jezelf in de uitspraak: “Ach, ik weet best wat een gezonde leefstijl allemaal inhoudt, ik moet het alleen nog doen!”? Veel mensen zijn overtuigd van hun kennis over gezonde voeding, bewegen en ga zo maar door. In werkelijkheid valt dit vaak tegen. Test hier jouw kennis met onze leefstijlquiz!

Lees meer

Gebruik je zintuigen tijdens het eten

Er zijn veel verschillende reden waarom we eten, maar wist jij dat je optimaal kan genieten van eten als jij al je zintuigen aan het werk zet? Hoe dat precies zit lees je hier!

Lees meer

Tijd voor de grote schoonmaak!

Heb jij ook dat je vaak dezelfde goede voornemens hebt voor het nieuwe jaar? Denk dit jaar eens out-of-the-box en pak ook eens je leefruimtes aan. Want.. een opgeruimd huis of werkplek geeft energie én is goed voor je gezondheid.

Lees meer

De nieuwjaarsduik en koud douchen is een aanrader

Heb jij gisteren een Nieuwjaarsduik gemaakt? De één moet er niet aan denken en de ander zweert erbij; koud douchen of zwemmen. Gezien alle positieve effecten is het een echte aanrader! Durf jij de uitdaging aan?

Lees meer

Zo kom je fit de winter door

Aankomende woensdag start officieel het winterseizoen. Het seizoen waarbij veel mensen het lastiger vinden om op gewicht te blijven of minder lekker in hun vel gaan zitten. Herken jij dit ook? Deze tips kunnen jou helpen om fit de winter door te komen.

Lees meer

Kan je beter in de ochtend of avond sporten?

We weten allemaal dat sporten gezond is, maar wist je dat het moment van sporten ook een verschil kan maken voor je gezondheid? Sporten in de avond kan je stress vergroten, maar het zorgt er wel voor dat je een lager risico op suikerziekte hebt. Lees hier hoe dat zit.

Lees meer

(On)gezonde aanbiedingen in de supermarkt

Ben jij een echte koopjesjager in de supermarkt? Let dan extra goed op, want dit kan een negatieve effect hebben op je gezondheid. Het blijkt namelijk dat nog ruim 80% van de aanbiedingen buiten de Schijf van 5 valt. Met deze tips weersta jij de ongezonde aanbiedingen.

Lees meer

Een kopje koffie, maar dan anders

Wil jij genieten van een kopje koffie, zonder dat je cafeïne binnenkrijgt of het een negatief effect kan hebben op je cholesterolgehalte? Dan is deze koffie alternatief zonder cafeïne en cafestol en met vezels wat voor jou!

Lees meer

Wat spook jij allemaal uit tijdens je slaap?

Bij slaap denk je al snel dat je volledig in rust bent, maar dat geldt zeker niet voor iedereen. Waarbij de een af en toe onverstaanbaar brabbelt, kan de ander in zijn slaap gaan wandelen, aankleden en zelfs eten. Maar hoe zit dat precies en heeft het met je dromen te maken?

Lees meer