Artikelen

Lang stilzitten slecht voor je bloedsuikerspiegel? Je kunt er wat aan doen!

Ken je dat gevoel? Heel de dag hard aan het werk en voordat je het weet is de dag voorbij. Ongemerkt heb je zo langere tijd achter elkaar stil gezeten. Onderzoekers aan het VU medisch centrum in Amsterdam hebben ontdekt dat dit niet goed is voor je bloedsuikerspiegel, maar ook dat je hier makkelijk wat aan kunt doen.

Lees meer

Beweging, goed voor de botten!

Een menselijk lichaam bevat meer dan 200 botten die zich in staat van constante verandering bevinden, onze botten worden gedurende ons leven voortdurend afgebroken en opgebouwd. Tot ongeveer ons 30ste levensjaar wordt er meer bot aangemaakt dan afgebroken, na ons 30ste is het belangrijk dat we onze botten stevig houden en het verlies van botmassa zo veel mogelijk beperken. De botkwaliteit wordt voor tweederde bepaald door genetische aanleg; op het overige deel hebben we zelf invloed. Beweging speelt hierin een belangrijke rol, 3x 15 minuten bewegen per week heeft al effect!

Lees meer

Waarom teveel vitamines en mineralen niet goed voor je zijn

Slik jij ook elke dag voedingssupplementen? Dan ben je zeker niet de enige. Een kwart van de Nederlanders gebruikt dagelijks een of meerdere supplementen. Het slikken van een pilletje is ook veel sneller en makkelijker dan alle nodige voedingsstoffen uit je voeding halen en het kan geen kwaad. Of toch wel?

Lees meer

Sporten in de avond vergroot je stress!

Sporten is heel gezond, maar wist je dat intensief sporten in de avond je stress verhoogt? Lees hier hoe je op een makkelijke manier je stress verlaagt en actief blijft!

Lees meer

Je adem als rode draad

 Adem is leven. Het is er altijd, elk moment en het gaat automatisch. Maar wist je dat je ademhaling een bron van informatie is?

Lees meer

Wat weet jij over plas?

Iedereen plast, maar toch rust er een taboe op. Voor ons een mooie gelegenheid om plas eens in de spotlight te zetten. Wat weet jij eigenlijk al over plas?

Lees meer

Vergroot je werkplezier en dat van je collega’s

Niets is zo belangrijk op het werk als werkplezier. Wil jij meer werkplezier ervaren samen met je collega’s? Dat kan met deze tips! Jij bepaalt jouw werkplezier.

Lees meer

Blijf de baas over je interne criticus

Heb jij snel kritiek op jezelf of vind je jezelf niet goed genoeg? Vergroot je zelfvertrouwen en positief denken door tegen je interne criticus in te gaan.

Lees meer

Hebben je dromen nut?

Kan jij je nog herinneren wat je hebt gedroomd? Wil jij weten hoe jou droom ontstaat en wat de positieve effecten van dromen zijn? Lees het hier!

Lees meer

Het effect van muziek luisteren en maken

Vaak wordt muziek gezien als amusement, maar wist je dat muziek een enorm grote rol kan hebben op je gevoel, concentratie, emotie en slaap? Dit geldt niet alleen voor het maken van muziek, maar ook naar het luisteren van muziek.

Lees meer