Artikelen

Slaapproblemen? Probeer te ontstressen

Wil jij na een stressvolle dag niks liever dan in je bed kruipen? Zorg er dan voor dat je je stress niet meeneemt de slaapkamer in. Dit kan namelijk een rusteloze nacht veroorzaken.

Lees meer

Voorkom sportblessures

  Wanneer je regelmatig sport kan de kans op blessures groter worden. Zeker als je fanatiek van start gaat en misschien net iets te veel van je lichaam vraagt. Hieronder vind je een aantal tips die blessures minimaliseren zodat jij lekker door kunt gaan.

Lees meer

Gespot: MindGym

Waar denk jij aan bij "goed voor jezelf zorgen"? Gezonder eten, meer sporten, stoppen met roken? Denk je ook aan je mentale gezondheid, ontspanning en voldoende rust? In zijn boek 'Mindgym' helpt Wouter de Jong je in 12 weken je mentale gezondheid te verbeteren. 

Lees meer

Ontbijt overslaan maak calorierijk eten aantrekkelijker

Uit onderzoek is gebleken dat het overslaan van je ontbijt ervoor kan zorgen dat je later op de dag een calorierijkere lunch neemt. Dit zou komen omdat je hersenen er zo op zijn ingesteld om na een lange periode van niet eten calorierijker voedsel aantrekkelijker te vinden.

Lees meer

Werk aan een positief zelfbeeld

Vaak willen mensen afvallen omdat ze ontevreden zijn over hun lichaam. Of zich zelfs voor hun lichaam schamen. Dit negatieve zelfbeeld is geen goede motivatie en kan veel stress opleveren. Het kan zelfs overeten in de hand helpen. Daarom 5 tips om op een gezonde manier naar je eigen lichaam te kijken.

Lees meer

Is chocolademelk een goede hersteldrank

Vele zweren er bij. Chocolademelk na de training om optimaal te herstellen. Chocolademelk is rijk aan eiwit en koolhydraten, maar is het een goede hersteldrank?

Lees meer

Is jouw slaapkamer goed verduisterd?

Is jouw slaapkamer goed verduisterd? Het is goed om hier eens aandacht aan te besteden. Slapen in totale duisternis is namelijk niet alleen goed voor je slaapkwaliteit, maar ook voor je psychische gezondheid.

Lees meer

Ben jij weleens offline?

Neem jij je telefoon overal mee naar toe en staat je computer vrijwel de gehele dag aan? Je bent zeker niet de enige. We missen steeds meer belangrijke momenten in ons leven omdat we met onze neus in onze telefoon zitten. Hoog tijd om eens te ‘depluggen’.

Lees meer

Waar of niet waar: Bananen hebben een stoppende werking?

Van sommige producten wordt gezegd dat ze stoppend of juist laxerend werken. Van de banaan wordt beweerd dat deze een remmend effect heeft op de stoelgang. Maar is dit ook zo?

Lees meer

Wat kan je het beste eten om beter te slapen?

Wist je dat voeding invloed heeft op onze nachtrust? Waar een goede voeding kan bijdragen aan een goede nachtrust kan een slecht voedingspatroon juist een negatieve invloed hebben. Maar waar moet je dan op letten?

Lees meer